A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete – az októberi EurópaiKiberbiztonsági Hónap keretén belül – idén is megrendezi a Hungarian Cyber SecurityChallenge 2020 (HCSC’20) elnevezésű, nagy népszerűségnek örvendő IT biztonságicsapatversenyét. A technikai jellegű „hacker versenyre” 2020. október 15-19-e között,rendhagyó módon kizárólag online kerül sor.

A megmérettetés célja a technikai képességek gyakorlása, az elektronikus információbiztonságiszakmai orientáció, a szakma népszerűsítése, szakmai-baráti közösség építése a versenyzőkközött. A szervezők célul tűzték ki továbbá, hogy a résztvevők a magas szintű technikaifeladatok megoldása során kompetitív szellemben és környezetben érezzék magukat, amelyhozzájárul szakmai fejlődésükhöz. A versenyre jelentkezhet minden 16. életévét betöltöttmagyar állampolgárságú természetes személy. A verseny összdíjazása meghaladja az ötmillióforintot.

A verseny résztvevőinek úgynevezett „capture the flag” (CTF) típusú feladványokon keresztül,egy külön erre a versenyre kialakított online platformon kell technikai jellegű feladatokat(Offenzív security – pl. exploit, sérülékenység-kihasználás; Defenzív security – pl. logelemzés,hálózati forgalomelemzés, káros kód elemzés, kriptográfia; Biztonságos programozás)megoldaniuk, illetve ezek mellett kommunikációs feladatok is várnak rájuk.

A HCSC’20-ról az alábbi oldalakon találhat bővebb információt:https://hcsc20.hu
https://www.youtube.com/watch?v=awLYFCB3bCo

Oszd meg ha tetszett
0
Kategória: Tudomány

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük