A 2020. évi 25/50 méteres Országos-bajnokság szeptember 27-i versenynapján szokatlan események történtek. Péni István, az UTE versenyzője a 3×40 összetett versenyszám döntőjében óvást jelentett be Sidi Péter fegyverével kapcsolatosan, ellenséges hangulat alakult ki! A versenyzők egy hosszú folyamat következményeként súlyos, gyakran nyomdafestéket sem tűrő megjegyzéseket tettek egymásra.

A verseny a zsűri döntéseinek köszönhetően befejeződött. További óvás nem érkezett, az eredményhirdetést megtartottuk.

Sajnálatos, hogy ezt követően néhány nappal Sidi Péter példátlan módon, ismételten megtámadta, elsősorban a Facebook-on Péni Istvánt.  Szerettem volna az érintetteket kibékíteni, amely egyeztetést online, illetve telefonbeszélgetések keretében folytattunk le. Továbbá békéltető levélben is megkerestem az érintett sportolókat.

Mivel kétoldalú érdemi előrelépés nem történt, az alábbi határozatot hoztam:

Sidi Pétert, a Komárom Olympia SE versenyzőjét elnöki figyelmeztetésben részesítettem.

Egyben felszólítottam, hogy a közösségi médiában szereplő valótlanságokat tartalmazó bejegyzéseket törölje. Amennyiben ez nem valósul meg, abban az esetben az MSSZ fegyelmi bizottságánál fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni.

Felhívtam a figyelmét a továbbiakban a sportszerű magatartási szabályok betartására. Nyomatékosan utasítottam, hogy tartózkodjék más versenyzőkkel szembeni verbális és más irányú fellépésektől, mert ez elfogadhatatlan és mérgezi a sportolók, válogatott társak közötti együttműködést. Nem segíti a jövő évi Tokiói Olimpiai Játékokra, más világversenyekre, a hazai bajnokságokra való, egyébként is sokszorosan nehezített felkészülést sem.

Fentiekről a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, dr. Kulcsár Krisztián urat is tájékoztattam.

Budapest, 2020. október 7.

                                                                                              Nagy György

                                                                                                   elnök

                                                                               Magyar Sportlövők Szövetsége

Oszd meg ha tetszett
0
Kategória: Sport

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük