A karácsonyvárás jegyében november 30-án, 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. Adventi kézműves vásárral, ünnepi ételekkel készülnek a helyiek, lesz ropogós pulykasült, forró és tüzes italok és bejglikóstoló is!

November 30-tól az etyeki Gasztrosétányon is megkezdik az ünnepvárást. Ebből az alkalomból csupa Adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. A csokoládéműhelyben el lehet készíteni a Mikulás csomagba való édességet, meg lehet kóstolni az ünnepi kacsacombot vagy a karácsonyi szörpválogatást.

Természetesen lesz karácsonyi kézműves vásár is, tehát a már ajándékok után vadászók is megtalálják itt a számításukat. És amíg a szülők forralt bort, esetleg bombardinót kortyolgatnak, addig a gyerkőcök filmet nézhetnek az Adventi Matiné keretei között vagy ajándékot festhetnek karácsonyra. A sötétedéskor, 16.00 órakor kezdődő közös, tábortüzes adventi éneklést pedig senki ne hagyja ki!

Karácsony után pedig, január 18-án jön a Téli Etyeki Piknik, de addig még érdemes az alábbi adventi lehetőségek közül böngészni.

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Advent pincéinek programját és kínálatát:

Gingalló Csokoládéműhely

Nyitott műhely 12.00-18.00 óráig

Forró csoki, kézműves bonbonok és különleges csokoládé

Csokoládék a Mikulás csomagba és Adventre

15:00 és 16:30 csokikészítő bemutató kóstolóval

Aubergine Pince:

Sütőtökkrémleves, pulled pork szendvics és kézműves hamburger

Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával 

Desszert Pince:

Mézeskalács-tiramisu és forralt borban áztatott piskótás csokidesszert

Bejglikóstoló és vásár

Milán Pince – Zalán Faház

Ünnepi csibeleves gazdagon és kemencés töltött káposzta

Sült kacsacomb almamártással vajas burgonyával

Zserbó, Kandírozott dió, Birsalmasajt

Erdélyi Ízek Udvara

Savanyú káposztás húsgombócos csorba

Miccs faszénen sütve és kukoricadarás töltött káposzta

Tarpa pálinkák és a Sobol pincészet borai

Árpás Laci Sonkamester Pincéje

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek

Forralt bor és borleves, pulykasült áfonya lekvárral, narancsos kacsamell és rétes

Halmi Pince

Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására

Karácsonyi szörpválogatás és feketeszedres, fűszeres forraltbor, „ahogy mi szeretjük”

Château Újhegy

Egytálételek, palacsinta és etyeki bor

Kácsor „Kíra” Pince

Ó- és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák

Házi sütemények, libatepertőkrémes kenyér

Forró teák, kávé, cappuccino

Alma-, körte- és dióvásár

Rezeda Terasz

Forralt rozé kardamommal és etyeki borok

Kukorica-krémleves füstölt lazaccal, vagy popcornnal

Szilvás Wellington pulyka

Grillkolbász konyakmártással és steakburgonyával

Sütőtöktorta és adventi tojáslikőr

EtyekVin Pince

Forraltbor és forró italok

Orjaleves és egészben sült sertésszűz nagyi „pötyőjével” és hagymás tört burgonyával

Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek

Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)

Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

12.00-17.00 óráig: Harmonika zene

16:00 óra: Közös adventi éneklés a tábortűznél

Babgulyás, székelykáposzta, sült kolbász és kocsonya

Grillázsdió és mézes krémes

Etyeki és szekszárdi borok, forralt bor és alkoholmentes almapuncs

Etyeki Sajtútállomás

Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette

Rókusfalvy Birtok       

Adventi Matiné – filmvetítés a Borteraszon 11.00 és 15.00 órától

Ajándékfestés és karácsonyi kézműves vásár a borteraszon

Újborkóstoló, forralt bor és tea, bombardino

Mangalica székelykáposzta friss kenyérrel

Csokis és szilvás mákos guba

Oszd meg ha tetszett
0
Kategória: Gasztronómia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük