„Art of Projects 2020” – Ötletből valóság

„Art of Projects 2020” – Ötletből valóság – mi a feladata a projektmenedzsernek a projektalapú gazdaságban? 

Közép-Európa legrangosabb, angol-nyelvű, nemzetközi projektmenedzsment konferenciája az „Art of Projects” 2020. november 5-én kerül megrendezésre a PMI Budapest, Magyar Tagozat szervezésében. Az esemény idén rendhagyó módon, on-line formában jelentkezik. A konferencia marketing és rendezvényszervezője a MOMART Marketing Kft.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat (www.pmi.hu) 17 év szakmai működésével kapcsolatos tapasztalattal a háta mögött szervezi meg a 8. „Art of Projects” (http://pmibudapestevents.hu/) nemzetközi projektmenedzsment konferenciát. 2020-ban is, a Nemzetközi Projektmenedzsment Napon zajlik az AoP konferencia, melyre 200-250 résztvevőt várnak a szervezők.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai programokért felelős alelnöke, Prattinger Balázs, PMP elmondta, hogy idén a legnagyobb kihívást a Covid-19 vírus miatti megváltozott körülményekre adandó válaszok jelentették. Ebből kifolyólag is döntött még 2020 nyarán a Tagozat elnöksége, hogy az eseményt virtuális formában rendezi meg a résztvevők legnagyobb biztonságának garantálása céljából. Az online térbe terelt esemény továbbra is kiemelt célként tekint arra, hogy minden évben jeles előadók osszák meg a projektmenedzsmenttel kapcsolatos tudásukat, tapasztalatukat a résztvevőkkel.

  • A konferencián az előadásokat Otema Yirenkyi Nagy-Britannia) nyitja, aki a globális PMI egyik alelnöke. Otema az ötletek megvalósíthatóságának fontosságáról, valamint az azzal kapcsolatban felmerülő nehézségekről és lehetőségekről értekezik. 
  • Dr. Michaela Musilova (USA) amerikai űrbiológus rendkívüli témán keresztül mutatja be a projektmenedzsment szerepét: munkájából fakadóan arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon ki lehet-e alakítani a Marson élhető teret, kutatóbázist az emberiség számára. 
  • A PMI másik alelnöke, Olivier Lazar (USA) a rendezvény alapgondolatára építve (The Project Economy: The Transformative Project Manager from idea to reality) a projektalapú gazdaság aspektusaival foglalkozik. 
  • A délelőtti szekciót Dr. Agata Czopek zárja, aki Svájcból jelentkezik be az eseményre. Ő azt a kérdést boncolgatja, hogy vajon a projektjeink és azok végrehajtására irányuló módszerek fejlesztésével párhuzamosan fejthetünk-e elegendő energiát és időt saját magunk karrierjének fejlesztésére. 
  • A délutáni előadásokat Beth Oullette (USA) nyitja, amelynek keretében bemutatja a PMI „Disciplined Agile Toolkit” agilis megközelítését, eszköztárát.
  • Beth előadását követően visszakanyarodunk a projektgazdasághoz. Greta Blash (USA) előadásában elsősorban az elmúlt években felmerült bizonytalanságokra és azok kezelésére összpontosít.
  • A rendezvény zárásaként Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, a Liget Budapest Projektet mutatja be, ezen belül is a feladat projektszeméletben történő végrehajtásának kihívásairól értekezik.  
  • A konferenciától függetlenül, mégis annak „kistestvéreként”, 2020.11.06-án kerül sor a MasterClassra. Az interaktív workshopon Agata Czopek a karrierépítés legfontosabb aspektusait veszi górcső alá. Azok, akik az eseményre regisztrálnak, a karrierépítés 5 legfontosabb lépését, pontját ismerhetik meg. 
  • A konferencia moderátora idén is Dr. Prof. Bőgel György PhD. lesz, aki szakmaiságával és lényegre törő kérdéseivel emeli az esemény fényét.

A konferencia során kerül átadásra az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázat első díja is, valamint a szervezők bemutatják az „Év Projektmenedzsere” díj győztesét is. A résztvevőket a szakmai előadásokon túl további érdekességek, ajándékok és meglepetések is várják! A PMI minősítéssel rendelkezők 6 PDU pontot gyűjthetnek.

Oszd meg ha tetszett

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük