Exkluzív mesterkurzusok és Winelovers Expo

Időpont: 2022. június 20-21. (14.30-20.00) 2022. június 22. (11.00-21.00)

Helyszín: Continental Hotel Budapest****Superior (1074 Budapest, Dohány utca 42-44.)

A Winelovers Wine Awards nemzetközi borverseny keretében június 20-22-ig világszínvonalú mesterkurzusok és a Winelovers Expo is megrendezésre kerülnek. A hazai és külföldi szakemberek által tartott mesterkurzusokra az érdeklődő borkedvelőket és a szakmabelieket egyaránt várják.

Wines of Greece – Görögország borai

A mesterkurzus időpontja: Június 20. hétfő 14:30

Jegyvásárlás

A Wines of Greece – Görögország borai mesterkurzuson Lenka Sedlackova Master of Wine vezeti be a résztvevőket a görög borok világába, akik olyan különleges hangzású borfajtákkal ismerkedhetnek meg, mint a savatiano, a vidiano, az assyrtiko vagy a xinomavro. Lenka Sedlackova Csehországból származik, és az Egyesült Királyságban a Bancroft Wines importőr márka menedzsereként dolgozik, a magyar és görög borok felelőseként. A Decanter World Wine Awards, az 50 Great Greek Wines és egyéb nemzetközi borversenyek rendszeres bírálója, nagy szenvedélye a görög borok világa. Ebből a szenvedélyből ad át egy kicsit a hallgatóságnak is.

Szepsy Pince

A mesterkurzus időpontja: Június 20. hétfő 16:30

Jegyvásárlás

A Szepsy Pince mesterkurzuson ifj. Szepsy István előadásában ismerkedhetnek a résztvevők a Szepsy borok világával. A Szepsy család az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlanul összefonódik. Szepsy István mára valódi ikonná vált a borvilágban: évtizedek óta megalkuvás nélkül a legmagasabb minőségű tokaji borok előállítására törekszik. Fia, ifj. Szepsy István méltó módon folytatja az édesapja által elkezdett munkát, ezúttal furmintokat, szamorodnit, aszúkat is hoz kóstolásra, köztük egy 2017-es Szent Tamás Furmint Aszú parcella szelekciót.

Malatinszky Kúria – Nagy vörösborok Villányból

A mesterkurzus időpontja: Június 20. hétfő 18:30

Jegyvásárlás

A Malatinszky Kúria – Nagy vörösborok Villányból mesterkurzuson az intenzív és unikális Malatinszky borok kóstolására nyílik lehetőség. Malatinszky Csaba a természettel békében és együttműködésben a szépséget kívánja megmutatni az általa megálmodott borokkal. Munkáját 2015 óta a Maghari koronázza meg. Az általa fejlesztett “Methode Malatinszky” eljárás francia innovációs nagydíjat nyert 2018-ban. A mesterkurzuson kóstolhatók majd a James Suckling borkritikus által 96 pontra értékelt Maghari 2017 és a 95 pontra értékelt Noblesse Cabernet Franc 2015 tételek is.

Champagne Palmer & Co

A mesterkurzus időpontja: Június 21. kedd 14:30

Jegyvásárlás

A Champagne Palmer & Co mesterkurzusra látogatóknak a pezsgő specialistaként elismert Essi Avellan Master of Wine tart majd előadást, aki számos borászati ​​könyv szerzője, a Pezsgő- és Habzóbor Világbajnokság zsűritagja, valamint a Nemzetközi Bor- és Párlatverseny Pezsgő- és Habzóbor-bizottságának elnöke. A kurzuson 7 csodálatos champagne-t ismerhetnek meg a vendégek a Champagne Palmer & Co válogatásából.

Jammertal Borbirtok

A mesterkurzus időpontja: Június 21. kedd 16:30

Jegyvásárlás

A Jammertal Borbirtok mesterkurzuson bemutatják a világszínvonalú Jammertal borokat, amelyek magas minőségét a nagy nemzetközi versenyeken elért eredmények is igazolják. Ilyen például a 2021. évi Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyen elért eredményük: a Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 tétel több körben végzett szigorú vakkóstolás során a világ összes jelentős borvidékéről benevezett vörösbor közül a legmagasabb pontszámot érte el. Ezzel az eredménnyel a Villányi borvidéket felhelyezték a világ elit kékszőlő termő terroir-jainak térképére.

Champagne Drappier

A mesterkurzus időpontja: Június 21. kedd 18:30

Jegyvásárlás

A szintén Essi Avellan által vezetett Champagne Drappier mesterkurzus igazi kuriózumnak ígérkezik. A Drappier champagne-ok kevésbé ismertek hazánkban, pedig több különlegességgel is megörvendeztetik a pezsgők szerelmeseit. Az 55 hektáros Drappier birtok nagy része organikus művelésű, minimális kénnel dolgoznak. A Drappier pezsgőház egyedülálló abban a tekintetben is, hogy az érlelés, a rázás és a degorzsálás is az adott palackban történik valamennyi palackméret esetében. Új technológiák kipróbálására is nyitottak, ilyen például a tojás alakú tölgyfa hordó használata, vagy a pezsgők tenger mélyén történő érlelése.

Az édes szamorodni helye a világpiacon – 10 pincészet előadásában

A mesterkurzus időpontja: Június 22. szerda 9:30

Jegyvásárlás

Az édes szamorodni helye a világpiacon – 10 pincészet előadásában mesterkurzus egy kerekasztal beszélgetés lesz: négy előadó mutatja be a szamorodni stílus helyét a borpiacon, 11 tétel bemutatásával. A szamorodni olykor méltánytalanul háttérbe szorul az aszú mellett, pedig a borversenyeken rendszeresen előkelő helyeken szerepel. Elegáns, finom, összetett aromájú nemes édesbor, amely a borok luxuskategóriájába tartozik. Érdemes megismerni, hogy mit tud ma Magyarországon.

Villányi Franc TOP 12

A mesterkurzus időpontja: Június 22. szerda 11:30

Jegyvásárlás

A Villányi Franc TOP 12 mesterkurzuson Rose Murray Brown Master of Wine mutat be 12 csúcs villányi cabernet franc-ot. Rose Skócia vezető borszakírója, a The Scotsman hetilap rovatvezetőjeként és szakértőjeként dolgozik már 35 éve. Emellett nemzetközi szakmai lapokba ír, bortanácsadóként is dolgozik több vezető cégnél, pincészetnél, valamint bortúrákat, borkurzusokat tart. A mesterkurzuson a hazánkban igazi otthonra talált cabernet franc fajtaborokat ismerhetünk meg a tolmácsolásában.

Winelovers Expo

A mesterkurzusok mellett a Winelovers Wine Awards 3. napján, június 22-én a Winelovers Expón kinyitják a kapukat, és lehetővé válik a zsűri által megjelölt, legjobbnak ítélt borok megismerése. A Meet the Jury jegy megvásárlásával a résztvevők nemzetközi szaktekintélyekkel és borászokkal együtt kóstolhatják június 22-én 11 órától a zsűri által kiválasztott, a versenyen kimagasló tételeket, valamint a meghívott hazai borászatok önálló standjainál szereplő borokat. A Normál belépőjeggyel az Expo 13 órától látogatható, ekkor a vendégek már a zsűritagok nélkül a készlet erejéig ízlelgethetik a verseny legjobb borait.

A Winelovers Expo és az egyes mesterkurzusok belépőjegyei külön is megvásárolhatóak.

További információk a nagyszabású rendezvényről

Ajánlott cikkek