Két nyugdíjpénztár beolvasztásával erősítette piaci pozícióját a Pannónia Nyugdíjpénztár: 2020. szeptember 2.-án lezárult a 2019 év végén indult folyamat. Az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár és az NKM Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt a Pannónia Nyugdíjpénztárba.

A Pannónia Nyugdíjpénztár, az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár és az NKM Önkéntes Nyugdíjpénztár decemberi közgyűléseiken döntöttek a beolvadás útján történő egyesülésről.

A tegnapi napon, azaz 2020. szeptember 2.-án fogadta el Pannónia Nyugdíjpénztár Küldöttközgyűlése az egyesüléshez kapcsolódó dokumentumokat, így ezzel az előző év végén elindított folyamat az érintett pénztárak részéről lezárult, az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár és az NKM Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt a Pannónia Nyugdíjpénztárba. Az MNB hatósági engedélyének kiadása folyamatban van, ez még a jogi lépések végleges lezárásához szükséges.

A 360 taggal rendelkező Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár 1994. május. 6-án, míg az 1680 tagot számláló NKM Nyugdíjpénztár 1995 szeptemberében (ekkor még Főgáz Nyugdíjpénztárként) alakult.

Az egyesüléssel tehát a Pannónia Nyugdíjpénztár taglétszáma több mint 2 ezer fővel nőtt, tagi vagyona több mint 5.5 milliárd forinttal, saját tőkéje pedig több mint 43 millió forinttal emelkedett.

A két korábbi, kisebb létszámú pénztár tagjai az egyesüléssel a piac élvonalába tartozó, stabil és erős hátterű nyugdíjpénztár tagjaivá váltak. A Pannónia Nyugdíjpénztárnál rugalmasabb és szélesebb körű befektetési portfóliókból választhatnak, a Pannónia internetes tagi portálja kényelmes, online ügyintézést tesz lehetővé számukra, befizetéseiket akár bankkártyájukkal is megtehetik, megtakarításaikra kedvezményes kölcsönt vehetnek fel.

A Pannóniánál üdvözlik az új tagságot és bíznak abban, hogy ők is örömmel veszik, hogy egy stabil hátterű, széleskörű szolgáltatást kínáló nyugdíjpénztár tagjai lettek. A Pannónia mindent megtesz azért, hogy a váltás minél inkább zökkenő-mentes legyen az új tagok számára.

 Forrás: Pannónia Nyugdíjpénztár

Oszd meg ha tetszett
0
Kategória: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük