Korda Stúdió és Korda Filmpark

Az etyeki Korda Stúdió 13 éve ad otthon hazai és nemzetközi filmes produkcióknak.

A Stúdió 35 hektáros területén belül 2011-ben jött létre az a Korda Filmpark élmény- és rendezvényközpont. A Korda Filmpark azzal a céllal jött létre, hogy a filmezés iránt érdeklődök közel kerülhessenek a filmgyártás folyamataihoz és azokat a filmes kulisszatitkokat mutatja be, amelyeket a digitalizálás korában mind a mai napig alkalmaznak a forgatások során.

Korda Filmpark

A Filmpark névadója az a Korda Sándor, avagy Sir Alexander Korda, akinek elévülhetetlen hatása volt a nemzetközi filmművészetre.

Az etyeki Korda Stúdióról hallva sokaknak a filmprodukciók forgatásai juthatnak eszébe. Természetesen a Korda Stúdiónak az a „szerepe”, hogy a minőségi nemzetközi és hazai filmkészítésnek adjon minőségi helyszínt, de emellett a területen működő Korda Filmpark kiállítása, élménytúrája és változatos programkínálata egyaránt megszólítja a filmrajongókat, a különleges élményekre vágyókat és a filmes szakma iránt mélyebben érdeklődő jelenlegi és leendő szakembereket.

A Korda Filmpark folyamatos fejlesztés és a korábbi látogatók visszajelzései alapján érte el azt a minőséget és formát, mellyel – elsősorban 12 év feletti – vendégeinek egyszerre nyújt játékos szórakozást és betekintést abba, hogy mit és hogyan dolgozik 15.000 honfitársunk a hazai és nemzetközi forgatásokon és szuperprodukciókban.

A Korda Filmpark tulajdonosainak és munkatársainak nem titkolt missziójuk, hogy a magyar nézők büszkeséggel nézzék végig egy-egy itthon forgatott szuperprodukció hosszú stáblistáját, együtt izguljanak az Oscar-díjátadón a hazai alkotók százaival, és mindemellett inspirációt kívánnak teremteni egy felnövekvő generáció számára, akik akár leendő hivatásukként tekinthetnek a filmiparra.

A programok színes kínálata egyéneknek, családoknak, baráti társaságoknak és céges rendezvényeknek egyaránt nyújt informatív és játékos kikapcsolódási lehetőséget. A Filmpark népszerű programjai: a Kiállítás-élménytúra, a Filmbuilding, a kaszkadőr bemutató, a smink- és maszkmesteri bemutató, az interaktív krimijáték, a Szinkornizálj!, a Mission is Possible, a nyári filmes gyerektábor és Jászt/Ma.

A programok, rendezvények más-más formában és oldalról megközelítve viszik bele a részvevőket abba az érdekes a filmes világba, amely számukra eddig a filmvásznon, vagy a televízióban köszönt vissza.

A Korda Filmparkba látogatók különleges élményét fokozza az, hogy a programok során sétálhatnak, fotózhatnak. A Filmbuilding programban – mely rendezvény keretében vehető igénybe – „forgathatnak” a valós méretű New York városi díszletben és a világhíres Borgiák című televíziós sorozat felvételeire megépített reneszánsz középkori városban.

A Korda Filmpark kínálatában megtalálhatóak a cégeknek szervezett egyedi rendezvénylehetőségek, melyeket már eddig is nagy előszeretettel vettek igénybe a partnerek.

A mostani nehezebb, kényszerű korlátozásokkal terhelt időszakban a Korda Filmpark kínálata könnyen elérhető, biztonságos programlehetőségeket biztosít azoknak, akik itthon, tehát elsősorban lakóhelyük közelében keresik a kikapcsolódást és a minőségi élményszerzést.

Korda Filmpark és Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakmai együttműködése

Friss hírünk, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Korda Filmpark szerződésben rögzítette szakmai együttműködését. A Korda Filmpark missziójának tekinti, hogy egyrészt játékos és szórakoztató élményt nyújtson a látogatói számára, másrészt a hiteles szakmaiság szellemében oktatási funkciót is ellásson a mozgóképkészítéssel foglalkozó oktatási intézmények számára. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és az etyeki Korda Filmpark egyaránt elkötelezettek az egyetemi hallgatók szakmai képzésének elősegítése iránt, ezért e célok elősegítésére közösen törekszenek.

A METU, azon belül a Művészeti és Kreatívipari Kar is elkötelezett amellett, hogy életrevaló tudást adjon hallgatóinak, így az Egyetem falain túl a való élet, a valós szakmai területek, szereplők mielőbbi megismerését és megismertetését is feladatának érzi. A METU oktatási céljának megfelelően a Korda Filmpark lehetőséget biztosít a Művészeti és Kreatívipari Kar hallgatói számára a Korda Filmpark kínálta filmszakmai információs programokon való részvételre.

A Korda Filmpark és Etyek

Az Etyeken és hozzá kapcsolódó borvidéken „pezsgő” a turisztikai és kulturális élet, melynek szerves része a Korda Filmpark programkínálata. A Korda Filmpark az Etyekre kirándulóknak és a rendezvényeken résztvevők számára egyaránt nyújt egyedi élményeket, illetve remekül összekapcsolhatják az idelátogatók a Filmpark nyújtotta lehetőségeket a változatos etyeki programokkal.

A Budapesttől 29 kilométerre található Korda Filmpark autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető, mivel közvetlen buszjárat indul Etyekre.

Oszd meg ha tetszett

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük