campeonesdi_a27-115.tif_
BAJNOKOK – CIRKOFILM

A lélekemelő vígjáték számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt, három Goya-díjat nyert.

Marco Spanyolország legjobb kosárlabdacsapatának segédedzője. Egy nap ittasan vezet, és frusztrált viselkedése és kezelhetetlen indulatai miatt balesetet okoz. Bíróság elé kerül, elveszíti a munkáját, és még a barátnője is elhagyja.

23272_HFM_66.23.1_20180924S03
MADE IN ASIA – SZÁZÉVES A HOPP MÚZEUM

A centenáriumi évébe lépett múzeum százötven éves gyűjteményének legjavát mutatjuk be egy éven keresztül látogatható, Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című új kiállításunkban. A június közepén nyíló tárlat sorra veszi a múzeumalapítást követő nagy korszakokat, az intézmény első igazgatója, Felvinczi Takács Zoltán művészettörténész nevéhez fűződő, két világháború közötti időszaktól a 2017-ben elhunyt neves sinológus, Ferenczy Mária nevéhez köthető buddhista kiállítások időszakáig.

Kultúra

KAPCSOLJ KI, BULI VAN! A 25. SZEKÉRFESZTIVÁL ÉS INDIA PARTY A FŐVÁROSBAN

Június 29-én, szombaton 25. alkalommal kerül megrendezésre a Szekérfesztivál Budapesten. Az ünnepet a Krisna-hívők szervezik és főleg Magyarországról, de szerte Európából is várnak rá India-kedvelőket, érdeklődőket, zarándokokat.

Kultúra

REPUBLIC 30

2020. március 14. (szombat), 20.00, Papp László Budapest Sportaréna

Három évtizede tartó pályafutását ünnepli a REPUBLIC zenekar 2020. március 14-én a Papp László Budapest Sportarénában. Bizony, immár 30 éve lesz annak, hogy néhány tehetséges fiatal zenésznek hála elindult az a bizonyos „mandula”, hogy aztán sikert sikerre halmozva a rendszerváltás szülte zenészgeneráció egyik legjelentősebb szónokává váljon.

Kultúra

5 KEVÉSBÉ ISMERT TÉNY A CELTIC WOMANRŐL

Egyetlen show-ra álltak össze, mégis zenekarrá formálódtak

2019. október 25-én Budapestre látogat a világhírű Celtic Woman formáció, amely a kelta zenei kultúrát ötvözi a legismertebb slágerekkel, valamint a látványos színpadi show-val. A hölgyek Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama elnököknek is énekeltek már. Ismerkedjenek meg a szenzációs négyessel!

Kultúra

CZETŐ BERNÁT LÁSZLÓ: MESÉK A TÚLOLDALRÓL

Gyulai Líviusz illusztrációival. Hungarovox. 2019.

A SZERZŐ ÉLETRAJZA

Czető Bernát László ismert forgatókönyvíró, dramaturg. Eredetileg hiedelem és népmese kutatónak készült, és bár szakdolgozatát megjelentette az MTA Néprajzi kutatócsoportja, rövidesen beszippantotta a média világa.