Mészáros Eszter fejlődése töretlen

Töretlen a fejlődése a 2019 májusában, a müncheni sportlövő-világkupán légpuskában olimpiai kvótát szerző Mészáros Eszternek, aki a múlt hétvégén új magyar csúcsot lőtt, 633.2 körös eredménnyel a Budapest-bajnokságon. 


Mészáros Eszter: “Bennem volt már ez az eredmény, mert az edzéseken is jól lőttem. Azt persze nem tudtam, hogy pont a Budapest-bajnokságon sikerül majd megjavítanom a felnőtt magyar csúcsom. Sajnáltam, hogy a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban nem nagyon voltak versenyek, de nem fogtam fel tragédiaként, mert így legalább tudtunk sokat edzeni. A tavaszi zárás alatt akadt pár hét, amíg csak otthon készülhettem, de azóta folyamatosan itt vagyok a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Kicsit csalódtam, amikor megtudtam, hogy nem idén rendezik a nyári olimpiát, de még nagyon fiatal vagyok, és ebből az egy éves halasztásból sokat profitálhatok. Így több idő jutott az 50 méteres összetett számra is, ahol a junior magyar bajnokságon új egyéni csúcsot, 1173 kört lőttem az alapversenyben és aztán a döntőben az első helyen végeztem. Mint a légpuskában elért 633.2 kör is mutatja, mindkét számban nagyon sokat fejlődtem ebben az esztendőben. Az önbizalmamnak jót tett, de továbbra is alázatosan készülök. A Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban végzős vagyok, mostanság – a szigorú óvintézkedések mellett – épp a szalagavatóra készülünk, ahol majd többek között keringőt táncolunk. Tokióról csak annyit szeretnék mondani, hogy önmagamhoz mérten szeretnék jó eredményt elérni.”

Szucsák László, Mészáros Eszter edzője: “Eszter tartotta a korábbi magyar rekordot is a légpuskában, méghozzá 631.3 körrel, vagyis majdnem két körrel sikerült megjavítania a felnőtt csúcsát. Már egy ideje majdnem minden rekord az ő nevéhez fűződik, átírta a listákat, az ifi és a junior magyar rekordot is ő tartja. Ezen a Budapest-bajnokságon erősebb volt a juniorok mezőnye, ahol indult, mint a felnőtteké. Ettől függetlenül a versenyzés volt a lényeg, nem az, hogy melyik korcsoportban indul. Egy felkészülési verseny volt. Nagyon jól kihasználtuk az elmúlt hónapokat, a szigorú szabályokat betartva zavarmentesen tudtunk készülni a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Ráálltunk az 50 méteres számra is, ott is nagyon sokat fejlődött. A juniorok országos bajnokságán elért 1173 köre már mutatja az erejét. Aztán a felnőtt ob-n a koronavírus megbetegedése miatt nem tudott elindulni, amit sajnáltam, mert úgy éreztem, hogy ott még többet lőtt volna. Már ezzel az eredménnyel is lehet döntőzni egy olimpián, de számomra az lesz a megnyugtató, ha öt körrel többre lesz képes. A betegség könnyű lefolyású volt nála, de legalább pihent tíz napot otthon, és reméljük, hogy ez a mostani pozitivitás egy jó ideig védettséget is ad a számára. Esztert a lövész berkekben külföldön is számon tartják, ha még nem is a legfőbb esélyesek között. Úgy készülünk, hogy a jövő évi nyári ötkarikás játékokra jó formában érkezzen. A nagyközönség számára ő lehet a tokiói olimpia meglepetésembere. Légpuskában az eredménye nyolc tizeddel marad el a világcsúcstól, és számomra azért sem volt meglepetés a Budapest-bajnokságon elért 633.2 körös teljesítménye, mert előző héten az edzésen ennél már jóval többet is lőtt. Az a célunk, hogy állandósítsuk a jó formáját. Szeretnénk úgy utazni majd a japán fővárosba, hogy esélye legyen az éremszerzésre.”

Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége

Oszd meg ha tetszett

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük