A milánói Scala zenekarával és Shlomo Mintz-cel ad közös koncertet a Magyar Állami Népi Együttes zenekara október 18-án a milánói Theater Repower színpadán. A három felvonásos műsor második és harmadik részében az együttes a Liszt-emlékévre készült nagysikerű tánckoncertjét, a Liszt-mozaikokat láthatja az olasz közönség.

Európai előadássorozatának első állomásaként 2020. október 18-án a milánói Theater Repower színpadán lép fel a Magyar Állami Népi Együttes. Először Bartók Béla művei csendülnek fel a világhírű Shlomo Mintz, Edison- és Gramophone-díjas hegedűművész, a milanói Scala és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának előadásában.

A műsor második részében a Liszt-emlékév tiszteletére készült és 2018-ban a Művészetek Palotájában bemutatott Liszt-mozaikok című tánckoncertet láthatja az olasz közönség a Magyar Állami Népi Együttes előadásában. Az előadáshoz Bartók és Kodály után ismét a magyar zeneművészetből, ezúttal Liszt Ferenc munkásságából merítettek ihletet az alkotók. A tánckoncerten Liszt művei mellett a zene és a tánc nyelvén szólalnak meg az azokhoz ihletforrásként szolgáló nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, a gregoriánig visszanyúló egyházzenei előzmények, valamint a Lisztre hatást gyakorló kortársak, Paganini és Chopin szerzeményei is.

Az előadáson közreműködik a Szent Efrém Férfikar és Szabó Marcell zongoraművész. Nagy öröm az együttes számára, hogy a milánói előadásról felvétel készül és jövő év folyamán több rangos nemzetközi zenei csatornán is látható lesz a koncert és az előadás.

A Liszt-mozaikok tánckoncerten közreműködnek:

Szabó Marcell – zongora

Szent Efrém Férfikar (művészeti vezető: Bubnó Tamás)

A Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara

Alkotók:
Zene: Liszt, Chopin, Paganini 

Zenei átiratok: Bubnó Tamás, Pál István Szalonna, Radics Ferenc, Bubnó Márk 
Zenei szerkesztő, művészeti vezető: Pál István Szalonna 
Koreográfusok: Ágfalvi György, Mihály Gábor, Orza Calin, ifj. Zsuráfszky Zoltán 
Jelmez: Szűcs Edit 
Díszlet, látvány: Árvai György 

Videoanimáció: Korai Zsolt 
Fény: Vida Zoltán 
Zenekarvezető: Radics Ferenc 
Tánckarvezető: Kökény Richárd 

Tánckari asszisztensek: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Ágfalvi György 
Rendező, együttesvezető: Mihályi Gábor 

Oszd meg ha tetszett
0
Kategória: Kultúra

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük