NEMZETKÖZI KONFERENCIA NEVELÉSRöL ÉS OKTATÁSRÓL A KÁROLYI KASTÉLYBAN

A Károlyi József Alapítvány 2022. március 25-26-án nemzetközi konferenciát szervez, Európai nevelés(ek), oktatás(ok)? címmel, különböző kulturális intézetek és nagykövetségek, valamint a Konrad-Adenauer-Stiftung, Budapest és a Fondation Robert Schuman, Paris támogatásával.

A konferencia a 2021-es “Milyen a család milyen társadalom a mai Európában?” című online konferencia folytatása. A meghívottak között különböző európai országok szakemberei cserélik ki véleményüket az oktatási rendszerekről, az ifjúság neveléséről, annak kihívásairól és az értékek átalakulásáról.

Azon kérdésekre keresnek választ, hogy mit jelent hazájukban a nevelés, kinek a feladata az identitás formálásához való hozzájárulás, a referenciák felkínálása, az egyéni, vallási, erkölcsi, állampolgári, értékek közvetítése, mi az oktatási rendszerek célja, milyen szerepe van az államnak, a civil szervezeteknek, a családnak, a tanároknak, valamint számbaveszi szempontjait az erőszakosabbá, multikulturálissá és megengedőbbé váló társadalmakban.

A konferencia ingyenes, regisztráció kötelező.

Információ, jelentkezés: info@karolyikastely.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.