Programistákról szól a SZUBKULTI

A budapesti szubkultúrának van egy csoportja, melynek tagjai műsorfüzetből, internetről programokat keresnek maguknak, ha nem is annyira a kultúra, inkább az eszem-iszom, alkalomadtán az ajándékok kedvéért. Fölveszik az öltönyüket és megjelennek ott, ahol épp esemény van, leeszik az asztalról a pogácsát és fölisszák a bort. (…)

Egy Golyó nevű potyaleső és életművész úrról készült fotókat állítottak ki a Műcsarnokban 2010-ben. Golyó, a programisták ősatyja volt, de csak a legrégebbi csapattagok ismerhették, mindössze hatan, három férfi és három nő, (öt magyar és egy orosz). A régi programista csapattagokra a telhetetlenség és gátlástalanság, az újakra viszont a bizonytalanság és tapasztalatlanság volt jellemző. Utóbbiak közül azok boldogultak jobban, akik kapcsolatot ápoltak a régiekkel, akiknek minden gyakorlati információ a kisujjában volt rendezvényekről.

Koroknay Klárának, a szerzőnek egy budapesti szubkultúra vonta magára a figyelmét, melynek tagjait, úgy vonzották a rendezvények, mint lepkét a fény. Három kezdő programista útkeresésein, próbálkozásain, botlásain, sikerein, kudarcain keresztül vázolta föl ennek a csapatnak a mindennapjait. A programfüggők életéről szóló humoros hangvételű novellákat tartalmaz a szerzői kiadású könyv.

Könyvek kaphatóak a LÍRA és a BOOK24 boltjaiban.

SZUBKULTI

Szerző: Koroknay Klára

Kiadó: Koroknay Klára

EAN (vonal) kód: 9786150108230

Terjedelem: 136 oldal

Kötés: Puhanytáblás

ÁFA kulcs: 5%

Kiadás éve: 2021

ISBN: 9786150108230

Megjelenés dátuma: 2021.

Idézetek a könyvből:  https://www.magisterpress.hu/uj-mult-16/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.