Mottó: “Ne félj az öregedéstől!
A fejlődés végtelen!”
Müller Péter

A SeniorPlus Expo immár tizenegyedik alkalommal várja 2019. december 6-7.-én az 50 pluszos korosztályt a megszokott helyszínen, a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvény-központban. Gazdag programok, több mint száz kiállító, termelői piac, termékújdonságok, üdülési ajánlatok, non-stop árubemutatók és vidám műsorok garantálják, hogy a kétnapos expo nemcsak az idősebbek, hanem a családok minden generációja számára jó szórakozást és kikapcsolódást kínál. 

A szervező Feszt-House Kft. az idén is hasznos és kellemes időtöltést szeretne nyújtani a látogatóknak, s ennek megfelelően új színekkel gazdagítva állítottuk össze az idei programot – hangsúlyozta Horváth Krisztina ügyvezető igazgató, a SeniorPlus Expo (korábban Nyugdíjas Expo) egyik alapítója és több mint egy évtizede háziasszonya. 

 Mint elmondta, nagy lendületet adott a szervezésnek, hogy az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) a SeniorPlus Expo mellé állt. Az ORFK keretein belül működő OBB sokrétű tevékenységének alapvető célja a prevenció. A több év tizede folytatott kommunikáció és a rendszeres, országos balesetmegelőzési akciók nagymértékben hozzájárulnak a közlekedési balesetek csökkenéséhez, a tudatosabb, óvatosabb közlekedés elterjedéséhez. Az idős korosztály, mind gyalogosként, mind a közlekedési eszközök használójaként, vezetőjeként a kiemelten veszélyeztetett körbe tartozik. A SeniorPlus Expo az egyik leghatékonyabb fóruma a felvilágosító munkának, hiszen itt az információk közvetlenül jutnak el a megcélzott közönséghez. Tavaly, a szintén telt házas kiállításnak csaknem 15 000 látogatója volt, az idén is legalább ekkora érdeklődés várható. Támogatóink, a kiállítás megrendezését aktívan segítő idősszervezetek, klubok, valamint a kiállítók egybehangzó véleménye, hogy a mai gyorsan változó világban különösen szükség van Magyarországon az idősebbek életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra, rendezvényekre és a korosztálynak szóló médiára – emelte ki az ügyvezető igazgató.

A Feszt-House Kft. tizenegy évvel ezelőtt indította el Nyugdíjas Expo néven a seniorok találkozóját, amely évről évre népszerűbb lett és egyre fiatalodott. Magyarországon ugyanis a lakosság több mint egyharmada 50 év feletti, s a tapasztalatok szerint ebben az életkorban már mindenkit foglalkoztat a felkészülés a nyugdíjas évekre. A Seniorplus Expo ma már az 50 pluszos korosztály életminőség kiállítása, amelyen – igazodva az 50-60 éves és a plusz korosztály „fiatalos” életmódjához, aktivitásához – , nagy hangsúlyt kapnak az aktív életet, a mozgást, az egészség megőrzését, a megelőzést, valamint az időskorról való öngondoskodás lehetőségeit előtérbe helyező termékbemutatók, ajánlatok.  A kiállítók belföldi és külföldi utazásokat, kirándulásokat, színházi és koncert, valamint egyéb szórakoztató programokat kínálnak. Idén is széles választékkal vonulnak fel az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek. Lesz karácsonyi vásár és újdonságként termelői piac, ahol az ország különböző részeiről érkező termelők kínálják kézműves termékeiket. Megjelennek a korszerű táplálkozást, az egészséges életmódot szolgáló termékek, a gasztronómia újdonságai, a mozgást, az aktívéletet segítő eszközök és módszerek is. Jelen lesznek a természetes és alternatív gyógymódok legnevesebb képviselői, termékekkel és tanácsadással szolgálnak a betegségek megelőzésére. Az expo hagyományos szolgáltatása a Szűrőkamion, amely ezúttal is a helyszínen várja az ingyenes állapotfelmérésre jelentkezőket. Hagyományosan az expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Seniorplus Évkönyv 2020, amely a korosztály mindentudó kézikönyve, rovatai átfogják az aktív időskor minden területét, a gasztronómiától az életmódon át a testi-lelki egészségig, a kultúrától a tudományig. 

A Seniorplus Expo tartalmas hétvégi programként is jó választás: A rendezvény mindkét napján sokszínű és igényes szórakoztató műsor várja a budapesti és vidéki látogatókat. A program hagyományos színfoltját jelentik a nyugdíjas klubok, egyesületek amatőr művészegyütteseinek néptánc és egyéb bemutatói. A non-stop műsorfolyamot az idén is, mint eddig minden alkalommal, Beleznay Endre előadóművész vezeti. Fellép Nyári Károly és két lánya, Alíz és Edit, visszatérő sztárvendég Soltész Rezső, akárcsak a Budapesti Operettszínház művészei. A fiatalítás jegyében érkezik Gájer Bálint, a The Voice című tehetségkutató műsor ezüstérmese,  “a swing hercege” , aki vérpezsdítő zenéjével várhatóan táncra is perdíti a látogatókat.  

Az Seniorplus Expo, a korosztály egyetlen és legfontosabb országos találkozója! 

2019. december 6-7. 

Nyitva tartás: 9.00 – 17.00

Budapest, BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvény-központ 

Oszd meg ha tetszett
0
Kategória: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük