Kilencedik alkalommal is megrendeztük az organikus borok fesztiválját, november 16-án ezúttal a Bálnában.

Mitiszol? Fesztivál

Fenntartható gasztronómia és borkészítés, organikus alapanyagok, borok, élelmiszerek és biodinamikus művelés.

A Mitiszol? Fesztivál: 2010 óta a régió egyik legnagyobb, nemzetközi, organikus bor és gasztronómiai rendezvénye Budapesten.

A Mitiszol? zászlajára tűzte a felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt, egészséges, tiszta szőlőből, a pincében minimális beavatkozással készült borok képviseletét. Valljuk, hogy a jó borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs belőle semmi elvéve, így fejezi ki a termőhely, talaj, klimatikai adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét, legyen az bio, biodinamikus vagy natúr.

Specialista borlelőhelyként 2006 óta foglalkozunk természetes és natúr borok népszerűsítésével és forgalmazásával. Termőhelyük sajátosságainak teljes tiszteletben tartásával készült boraink elsősorban kis magyar és európai birtokokról származnak, amelyek egytől-egyig ékes bizonyítékai annak, hogy a mainstream mellett létezik az évszázadok alatt kialakult borvalóság.

Mitől is lesz természetes egy bor? Attól, hogy vegyszermentesen termesztett szőlőből, adalékanyagok és manipuláció nélkül készül. A tudatosság a táplálkozásban, napjaink egyik legfontosabb témája. Egyre többen tudni szeretnénk, honnan származik és mi kerül az élelmiszerünkbe.  A bor esetében azonban nem kötelező ráírni a címkére, hogy mi van a borban, s sok esetben nem csak szőlő az alkotóeleme, hanem egyéb az egészségre káros adalékanyagok.

További információk:

https://www.mitiszol.hu/

Oszd meg ha tetszett
0
Kategória: Gasztronómia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük