Sajtótájékoztatót tartott kedden Michael Ludwig bécsi polgármester a hétfői terrortámadással kapcsolatban. A városvezető megköszönte a mentésben résztvevők kiváló csapatmunkáját és a nemzetközi szolidaritást Béccsel. Hangsúlyozta, habár a tragédia komoly, Bécs a demokratikus útról nem tér le, nem hagyja magát megosztani.

Kedden este rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Michael Ludwig bécsi polgármester a hétfő esti terrortámadással kapcsolatban. A merénylet következtében négy ember meghalt: egyikük egy munkáját végző pincérnő, a többiek a belvárosban sétáló gyalogosok. Huszonnégyen kerültek kórházba, közülük tizenhárman még bent vannak. Három ember állapota válságos.

A polgármester méltatta a rendőrség, a mentőegységek és a tűzoltók nagyszerű helytállását, csapatmunkáját és gyors reakcióját a támadás után, aminek köszönhetően a tettest már pár perccel a merénylet utánsikerült elkapni. Összesen mintegy ötven mentőegység, valamint százötven sürgősségi orvos és ápoló vonult a helyszínre. Michael Ludwig megköszönte a külföldi városok szolidaritását is, hiszen nagyon sokan biztosították Bécset együttérzésésükről. Hangsúlyozta, habár az egész ország megrendült, nem hagyják magukat megosztani és letéríteni a demokratikus útról. Továbbra is összetartanak.

Szerdán, november 4-én a bécsi tartományi- és városvezetés rendkívüli ülést tart a tartományi parlamenti frakcióvezetők, az elnökség és az önkormányzat vezetőségének részvételével. “Szeretnénk megmutatni, hogy a pártok nem hagyják magukat megosztani és egymás ellen kijátszani, összetartunk, és közösen emlékezünk az áldozatokra” – mondta Michael Ludwig.

Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája

Oszd meg ha tetszett
Kategória: Külföld

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük