HUNGEXPO – CONSTRUMA ÉS OTTHON DESIGN

Április 6—10. között rendezi a Hungexpo a 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítást és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítást. Az építőipar hazai csúcsrendezvényén több, mint 400 hazai és külföldi kiállító mutatja be termékeit, szolgálatatásait, újdonságait.

2022-ben két év kihagyás, -illetve a tavalyi virtuális kiállítás után- ismét a fizikai térben rendezi meg a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt. a CONSTRUMA kiállítási csokrot. magyar Többszáz cég mellett számos országból érkeznek kiállítók; 5 pavilonban összesen 427 kiállító várja a szakembereket, építkezőket és felújítókat.  

A kiállítók által felvonultatott újdonságok mellett konferenciák, workshopok, gyakorlati bemutatók, előadások várják az érdeklődőket. Az idei CONSTRUMA középpontjában a megújuló energia áll, ezt a területet rekordszámú kiállító képviseli.

A megújult Hungexpón szakterületek szerinti, új elrendezésben jelennek meg a kiállítás témakörei. A legnagyobb (A) pavilonban kap helyet a klasszikus építőipar, a G-ben a megújuló energiák és az épületgépészet. Az OTTHONDesign az idén már 3 pavilonnal jelentkezik: a D-ben a konyha, az E-ben a fürdőszoba és kapcsolódó témakörei, a B-ben pedig a bútor, melegburkolat, lakberendezés és design kap helyet.

Szakmai programok a CONSTRUMÁ-n

A kiállítás első három napja – hagyományosan – a szakami érdeklődőké. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) által szervezett Országos Építőipari Konferenciát közvetlenül a kiállítás megnyitója után rendezik. Ezen kívül számos egyéb konferencia és kerekasztal-beszélgetés helyszíne lesz a CONSTRUMA, köztük a BPMK és az ÉMSZ közös szervezésében lebonyolított Építési szakmai konferencia, a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara (BPMK) továbbképzései, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség (MNNSZ) XIII. Szolár konferenciája, a THT – Társasházi Háztartás konferenciája közös képviselőknek, valamint szakkivitelezői workshopok és továbbképzések.

A kiállításon rendezik a SOLAR RACE Napelemszerelési verseny-t, amelyen a kiállító cégek csapatai vesznek részt.

Immár ötödik alkalommal szervez úgynevezett vezetett szakmai túrákat a Construma az építési szakemberek számára. Ezeknek célja, hogy a kiállítók olyan újdonságaikat is megmutathassák felépített installációik segítségével, amelyre egyébként egy konferencián nincs mód, a szakemberek pedig a másfél órás szakmai séta során koncentráltan jussanak értékes információkhoz az építkezés legkülönbözőbb szakterületeiről. A túrákon előzetes regisztrációval lehet részt venni; regisztrálni a kiállítás honlapján lehet.

OTTHONDesign

Az OTTHONDesign kiállítás a kezdetektől törekszik a legújabb hazai design trendek bemutatására, színvonalas termékek megjelenítésére. A kiállításon gyártók és nagy márkák képviselik magukat, bemutatva legújabb fejlesztéseiket. A lakásbelső kialakításához felvonultatott termékek mellett olyan szakmai programok várják a látogatókat, melyek máshol nem elérhetőek.

Az OTTHONDesign kiállítás szakmai programjai között lesz a FABUNIO közgyűlése és konferenciája az iparági helyzetet bemutató kutatásról és a Kőfaragó szakma konferenciája. Az elmélet mellet a látvány is főszerepet kap: az Annie Sloan Hungary bemutatója és workshopja; kiállítók gyakorlati bemutatói, a Szőnyegtervezők Társasága (SZETT) szövött párnakészítés technika bemutatója, WoodLike workshop és színpadi bemutatók teszik még érdekesebbé a rendezvényt

A Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) három különböző pavilonban felépített tematikus standokon, az ERGO HOME Trend-szigeteken mutatja be az aktuális trendeket, forradalmian új anyagokat és korszerű megoldásokat. A középpontban ezúttal az ergonómia áll.  

Hagyományosan az OTTHONDesign keretében, a Magyar Design standon mutatják be újdonságaikat a hazai design tervezők. A kiállítási tárgyak között prototípusok, kísérleti darabok és kisszériás vagy egyedi megrendelésre készülő bútorok, világítótestek, lakberendezési kiegészítők, dekorációs tárgyak szerepelnek. Minden évben több tucat designernek ad lehetőséget, hogy több tízezer látogató számára mutassa be termékeit. Az idei évben a 10. megjelenést egy különleges jubileumi enteriőrrel kiegészülve ünnepli a Magyar Design.

CONSTRUMA-Díjak

A CONSTRUMA kiállítási csokor keretében a rendező 2022-ben is díjazza a kiállított termékek közül a legkiválóbbakat. A CONSTRUMA Díjra a Construma, az OTTHONDesign és a Reneo kiállításokra bejelentkezett cégek pályázhattak. Idén több mint 20 pályázat érkezett, melyeket rangos szakemberekből álló zsűri bírált el. A díjakat az alábbi cégek és termékek kapták:

  • EU-Solar Zrt.  – Growatt SPA 4000-10000TL3 BH
  • Grand Union Kft. – Kingspan BioFicient biológiai szennyvíztisztító kisberendezés
  • Leier Hungária Kft. – Leier klímafödém
  • Mapei Kereskedelmi Kft. – Kerapoxy Easy Design
  • Masterplast Hungária Kft.. – ISOMASTER EPS 150 G
  • Rotovill Kft. – Aux Kappa 3,5 kW monosplit klímaberendezés
  • Szépítők Bemutatóterem Kft. (COVERART Design) – Decork Façade (parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat)

A díjakat a kiállítás első napján, az ünnepélyes megnyitó keretében, április 6-án 13 órakor adják át.

Virtuális CONSTRUMA

A hagyományos, fizikai térben megvalósuló kiállítás mellett idén online is csatlakozhatnak kiállítók és látogatók az eseményhez, mivel a Hungexpo a helyszíni kiállítást virtuális kiegészítéssel bővíti. Ennek köszönhetőan a bejelentkezett kiállítók egyszerre lehetnek jelen a helyszínen és a virtuális térben is, aki pedig valamilyen oknál fogva nem tud részt venni a hagyományos kiállításon, az a virtuálisan még egy héttel tovább is megteheti.

HUNGEXPO App

2021 őszén indult el és azóta már több HUNGEXPO kiállításon is jól működött a HUNGEXPO új szolgáltatása, a mobil applikáció, mely Hungexpo néven érhető el az alkalmazások között. A rendkívül kedvezményes belépőjegyvásárlásért már önmagában is érdemes letölteni, de ezen túl még megtervezhető benne előre a kiállítás látogatás, jelölhetők a meglátogatni kívánt cégek, időpont egyeztető naptár is van benne. Tartalmazza a programokat és segít a helyszíni eligazodásban.

Nyitvartás:

2022. április 6-9. között, naponta 9.00-18.00 óráig

2022. április 10-én, vasárnap 9.00-17.00 óráig.

Az első három nap a szakmai látogatóké, a hétvége pedig az építkező, felújításra készülő nagyközönségé.

Bővebb információ: www.construma.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.