Belföld,  Hírek

Nívós szakmai programot kínál az MCC az újrainduló Tusványoson

Először képviselteti magát önálló színpaddal a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Tusványoson, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, néhány nappal az MCC Feszt előtt. A 31. alkalommal megszervezett többnapos tusnádfürdői eseményre egyedülálló szakmai programmal készül az MCC: az előadások mellett lesznek kerekasztal-beszélgetések, viták és könyvbemutatók is. Emellett az érdeklődők megismerkedhetnek az immáron több mint 25 éves tehetséggondozó intézmény Erdélyben és Bánságban 8 magyarok lakta településen elérhető képzési programjával.

A pandémia miatti két évnyi kényszerszünet után idén ismét megrendezik a Bálványosi Szabadegyetemet, amelynek a háború, a gazdasági válság, a jövőkép és a nemzetpolitika lesznek a legfontosabb témái. A július 19-24. között tartandó rendezvényen 47 partnerszervezet, 27 helyszínen, több mint 400 programmal várja az érdeklődőket. Az MCC Tusványos történetében először vesz részt saját színpaddal, amelyen több napon át tartó nívós szakmai programmal jelentkezik. Az MCC-DEPO színpadon július 20. és 22. között számos aktuális és izgalmas előadással, kerekasztal-beszélgetéssel, vitával és könyvbemutatóval találkozhatnak a rendezvény látogatói. A szerdai napon az orosz-ukrán háború hátterét világítják meg az MCC és a Honvédelmi Minisztérium szakértői. Csütörtökön szó lesz többek között az újságírás helyzetéről a fake news jelenség tükrében, az erdélyi magyar ifjúság jövőképéről, a zöldpolitikáról a háború árnyékában, valamint a kulturális mecenatúra jelentőségéről. Továbbá több nemzetközi témával és előadóval is találkozhatnak az érdeklődők, akik német szemszögből kaphatnak mélyebb megvilágítást az új biztonsági kihívásokról, de szó lesz a nyugati értékrend újradefiniálásáról és az európai migrációs- és menekültválságok tanulságairól is. A csütörtöki nap egyik legizgalmasabb programjának az a Mandiner hetilap által szervezett vita ígérkezik, amelynek során Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke, valamint Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője ütköztetik véleményüket aktuális közéleti kérdésekben.

A programot az MCC Press által szervezett könyvbemutatók is színesítik, valamint az MCC képzési palettájával is megismerkedhetnek az érdeklődök. A tehetséggondozó intézmény Kárpát-medence-szerte immáron 24 helyszínen van jelen, ebből 8 Erdélyben található.

További részletek és információ: https://www.tusvanyos.ro/program/

Oszd meg ha tetszett

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.