RETTENETES SZÜLöK

Április 9-én kerül színre a Thália Télikertben Jean Cocteau: Rettenetes szülők című darabja. Az előadás szereplői Csarnóy Zsuzsa, Ember Márk, Udvarias Anna, Rancsó Dezső és Jeney Luca Viktória lesznek.

Párizs a szerelem, a művészet és az őrületig fokozott családi tragikomédiák otthona. Yvonne megszállottan imádja egyetlen fiát, aki képtelen felnőni. Michel, pechére – egy ilyen anya mellett – bele mer szeretni egy fiatal lányba, és ott áll köztük Georges, az apa, aki nagy magányában egy titokzatos szeretőt tart. Ebben a fájdalmas, titkokkal telepakolt őrületben igyekszik rendet vágni a nett és poroszos nagynéni, Léonie, aki valaha – úgy huszonhárom évvel ezelőtt – az apa menyasszonya volt.

Az ötszereplős, végletekig feszített színmű felér egy mesterkurzussal, ha érzelmi zsarolást, házassági titkolózást és szerelmen belüli hidegháborús taktikát tanulnánk. Az előadás Bendi Balázs fordításában, Kelemen József rendezésében kerül színre. Jelmeztervező: Cselényi Nóra, díszlettervező: Khell Zsolt.

Bemutató: 2022. 04. 09.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.