Winelovers Grand – Az év elsö borfesztiválja

Corinthia Hotel Budapest

2022. március 19. 11:00-22:00

A 2022. március 19-én ismét a borok kerülnek a középpontba a Corinthia Budapest impozáns termeiben. A Winelovers Grand az év első borfesztiválja hazai és nemzetközi borok óriási kínálatával. Az eseményen több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát legalább 700 tétellel, valamint további 50 nemzetközi márka legalább 100 féle bora is kóstolható. Emellett prémium párlatok és kézműves sör standok is várják a vendégeket. De nemcsak a kóstolható tételek mennyisége és minősége az, amiért minden borkedvelőnek ott a helye a Grand-on! 

Az edukációt ugyanis az idei évben is a rendezvény központi elemévé teszik. A kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat segít, hogy a résztvevők boros tudása hatványozottan fejlődjön. A rendezők kiemelt célja, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerük ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A rendezvény egész ideje alatt 28 ingyenes pop-up kóstolási tréningen vehetnek részt az érdeklődők.

Az ingyenes borkóstolási tréningek mellett további 4 kiemelt mesterkurzust is szerveznek, amelyeken a Borkollégium oktatói adnak elő olyan, “haladóbb” témákban, mint Syrah of the World, Olasz csúcsborok szelekciója, Szuperaszúk, A világ legdrágább vörösborai. Már a címek is sokat sejtetőek, hát még a borok, amelyek ezeken a mesterkurzusokon elérhetővé válnak!

Mindenki más céllal érkezik egy borfesztiválra, és a rendezők alkalmazkodnak ehhez a sokféleséghez. 200 db “A Jövő Borfogyasztója” szuper kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási trénintréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítése céljából szintén 200 kedvezményes jegyet biztosítanak. 

A teljesárú jegyek mellé további kiegészítő jegyek is elérhetőek lesznek: 

  • a nemzetközi borok termében a sokszor oly nehezen beszerezhető külföldi tételek sokasága és erősített borok is várják a vendégeket,
  • a Furmint & Olaszrizling terem nyugodt ismerkedést tesz lehetővé a hazánk két legjelentősebb fehér szőlőfajtájából készült borokkal,
  • a csúcsborok termében, a nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különteremben az érdeklődők külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a csúcskategóriás borokat, sommelier-k segítségével.

Ha ez nem lenne elég, természetesen a Winelovers rendezvényektől megszokottan VIP jegyek is elérhetőek, amelyek a VIP terembe való belépésre jogosítanak fel, és extra catering-gel és kizárólag a Royal Lounge teraszon elérhető tételekkel várják a vendégeket.

Minden jegyinformáció itt található.

Az este folyamán tombolasorsolásra is sor kerül, amelyen Winelovers Webshop és Borkollégium utalványokat, kiváló borokat, ZAX és Stelázsi kuponokat vagy akár Volvo élményvezetést is nyerhetnek a szerencsések.

A Winelovers Grand megrendezésének helyszíne: 

Corinthia Hotel Budapest (Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

Időpont: 2022. március 19. szombat 11:00-22:00

Nincs olyan kóstoló, ahol ennél többet lehetne tanulni a borokról. Óriási borkínálat, szakmai közeg és profi lebonyolítás – ez a Winelovers névjegye hosszú évek óta.

További információk a rendezvényről.

A Winelovers Grand facebook oldala.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.